NLP

Grundstenene og afsættet i NLP er troen på, at vi som menneske alle har de ressourcer og kompetencer, vi har brug for til at skabe vores liv, udfra fra de præmisser vi har. NLP terapi kan hjælpe med at finde frem til de iboende ressourcer vi har:

– Neurologi: Sindet og hvordan vi tænker. Nervesystemet har et komplekst sprog.
– Lingvistisk: Hvordan vi bruger sproget i form at indre lyde, billeder, følelser og ord og hvordan det påvirker os. De forskellige elementer i sproget anvendes til indre bearbejdning af livet og virkeligheden med.
– Programmering: hvordan vi ordner vores handlinger, adfærd for at nå vores mål.

Vi tager udgangspunkt i denne viden når vi anvender Neuro Lingvistisk programmering. I terapien anvendes denne metode, til at forbinde os med vores indre følelsesmæssige tilstande, indre dialog, tale og adfærd.

NLP er udviklet i 1970 og har herefter udviklet sig gennem generationer frem i tiden. I terapien anvender jeg Next generation NLP – Generative change som tager udgangspunkt dig som menneske og det system du er er del af. Dette er en videre udvikling af den oprindelige NLP terapiform. Jeg anvender NLP som en af de grundlæggende metoder i klinik Livssind kombineret med sandplay, familieopstilling, spædbarnsterapi og flere andre metoder.

Ophavsmændene for NLP terapi er Richard Bandler og John Grindler. Senere kom Robert Dilts ved forskningen af menneskets sind. NLP er særligt kendt for modelings metoden, hvor de mest virkningsfulde værktøjer blev skabt til coaching og terapi. Værktøjer der støtter mennesker i svære livssituationer og problematikker i livet og bliver katalysator for at ”komme hjem til sig selv” og blive et mere helt menneske.

Eksempel på NLP – en rigere kilde til tanker og følelser.

En dreng spurgte sin mor: ”hvad er NLP”.

Hans mor svarede: ”Det vil jeg fortælle dig om et øjeblik, men du må først gøre noget, for at du kan forstå det. Kan du se bedstefar derover i stolen? ”selvfølgelig svarede drengen”.

”Gå over og spørg ham, hvordan det går med hans gigt i dag?

Drengen gik over til bedstefaren. ”Bedstefar. ‘sagde han. ”hvordan går det med din gigt i dag?”

”Åh, det er lidt slemt, min dreng” svarede den gamle. ”det er altid værre, når det er fugtigt i vejret. Jeg kan næsten ikke bevæge fingrene i dag” der gled et udtryk af smerte over hans ansigt.

Drengen gik tilbage til sin mor. ”han sagde, det var slemt. Jeg tror, det gør ondt.

Vil du fortælle mig, hvad NLP er?

”Om et øjeblik, det lover jeg.” svarede han mor. ”gå nu over og spørg bedstefar, hvad det morsomste er, du har gjort, da du var lille?

Drengen gik over til sin bedstefar. ”Bedstefar, begyndte han. ”hvad er det morsomste, jeg nogensinde har gjort, da jeg var helt lille?

Den gamle mands ansigt lyste op. ”Åh smilede han, ”der var mange ting. Der var dengang, da du og din ven legede julemand og dryssede børnepudder over hele badeværelset og lod som om, det var sne. Jeg lo – men jeg skulle ikke gøre det rent” han stirrede smilende ud i luften.

”Så var der dengang, jeg tog dig med ud at gå tur: vejret var dejligt, og du gik og sang en børnesang, du lige havde lært. Højlydt. Der gik en mand forbi, og han kiggede arrigt på dig. Han syntes, du larmede for meget, han bad mig om at få dig til at være stille. Du vendte dig om og sagde til ham:

”Hvis du ikke kan lide at jeg synger, kan du bare lukke ørerne, og fortsatte endnu højere….. Den gamle mand klukkede af latter.

Drengen gik tilbage til sin mor ” hørte du, hvad bedstefar sagde? Spurgte han. ” ja svarede hans mor.

”Du ændrede, hvordan han havde det, med ganske få ord. DET ER NLP”.

DIT LIV DIT VALG:
Er du motiveret?
Vil du tage ansvar for dit liv?
Bringe dig i kontakt med dig, selv på et dybere plan?
Så kontakt mig for en gratis uforpligtende samtale, hvor vi afstemmer, om et forløb hos Livssind netop vil være det helt rigtig for dig.