Parterapi

Konflikter i parforhold, skilsmisse. Hvordan kan parterapi være en hjælp?

Som par kan i vælge at gå i parterapi, fordi i er nysgerrig på hinanden. Oftest vælger par, at arbejde med kærlighedsforholdet og den tætte relation til hinanden, når problemerne er opstået og man har svært ved at finde hinanden igen. Måske spørger du sig selv. Hvor blev ham/ hende af, som jeg forelskede mig i? Dette kaldes det ubevidste forhold.

Essensen i et godt parforhold er nøglen til kommunikation og lytning, det lyder enkelt og kan være virkelig svær. Konsekvensen er fastlåshed og afstand til hinanden i parforholdet og det kan føleles, som en umulig opgave at skabe en anden tilstand i forholdet. Herved opstår mistrivsel, skænderier, manglende respekt, følelsen af at være alene eller stå alene i parforholdet med børn, opgaver, økonomi osv., Kærligheden overskygges af konflikter og afstand, der fylder i dagligdagen, så kærligheden, inderligheden og lyst til hinanden ikke længere er den bærende kraft imellem jer.

Parterapi kan også hjælpe i de situationer i livet, hvor man har mistet en partner, ved svære sygdomsforløb, en dødende nær relation, skilsmisse, ved ulykker og svære tab, oplevelser. Vi lever samtidig i en kultur og mange er opvokset med manglende følelsesmæssig afstemning, som har konsekvensen at vi ikke får sat ord på følelser og behov i relation til vores partner og nære relationer, at vi ikke er sammen om virkeligheden i det der er i nuet.

Med parterapi kan i få hjælp til, at udtrykke jeres følelser overfor hinanden. I kan sammen skabe en gensidig forståelse, respekt og indsigt i hinanden. Så i opnår nye handlemuligheder i forhold til hinandens værdier, behov og ønsker.

For sammen at arbejde sig hen mod det bevidste parforhold, kræver det indsigt i det, i hver især er opvokset med i de forskellige familier i kommer af. Jeres opvækst miljø har med forskellige erfaringer, betydninger, overbevisninger, værdi osv. indflydelse på parforholdet dynamik her og nu. Det kræver erkendelser og adfærdsændringer, som er yderst virkningsfulde redskaber til at kunne forstå den andens motivation og adfærd. Det omsættes herved til forståelse og positive handlinger, der er berigende og nærende for det bevidste parforhold og som skaber en dyb og respektfuld kærlighed til hinanden.

Det kræver bevidste redskaber, indsigter som gør, at man som par har brug for støtte udfra til at støtte processen fra det konfliktfyldte forhold til det udviklende forhold med nærhed og kontakt.

Nyt parforhold

Meget få vælger Parterapi i et nyetableret parforhold og det vil samtidig være et rigtig godt valg i jaet til hinanden. Så i allerede fra start italesætter og afstemmer værdier, mål og forventninger til parforholdet og i livet. Så i opnår dybere forståelse for den andens indre virkelighed.

Min vigtigste funktion som parterapeut er, at give jer lige meget taletid og rum. At i begge føler jer set, mødt og forstået.

Kan du/ i genkende jer selv i nogle af de problematikker der er beskrevet. Så kontakt mig for en uforpligtende snak, om Livssind skal hjælpe jer videre sammen eller hver for sig i jeres kærlighedsliv og parforhold.

DIT LIV DIT VALG:
Er i motiveret for at styrke jeres parforhol?
Vil i tage ansvar for jeres livsmønstre i relation til hinanden?
Bringe dig i kontakt med dig selv, på et dybere plan, så i opnår et kærligt bevidst parforhold?
Så kontakt mig for en gratis uforpligtende samtale, hvor vi afstemmer, om et forløb hos Livssind netop vil være det helt rigtig for dig.