Sandplay terapi

Med metoden Sandplay terapi arbejdes der med symboler i en våd og tør sandkasse. Der anvendes små figurer og symboler, så både det indre og ydre liv kan symboliseres.
Sproget er rigt og nuanceret til at beskrive funktioner og objekter, og mangelfulde når vi skal beskrive vores sind og følelsesmæssige tilstande. Når vi ikke har ord for følelsesmæssigt udtryk, hjælpes sindet til, at udtrykke det via kreativitet, billedsprog og historie fortælling i sandkassen. Vores ubevidste forbindes med det bevidste sind. Det kræver ikke præstation eller samtale.

Med Sandplay terapi skabes rammerne til, at åbne op for menneskers følelsesmæssige udtryk og tilstande i et frit rum. Vi skaber mulighed for, at arbejde med det ordløse og blokerede materiale der ligger i vores ubevidste sind. Sandplay tager udgangspunkt i, menneskets psyke som et grundlæggende selvreparerende og selvregulerende system.

Når vi som menneske via rammerne i Sandplay terapi, får mulighed for at arbejde med de komplekse indre psykiske udfordringer, bearbejde, skabe udvikling og lave forandringsprocesser gennem et symbolsk billede/metafor. Bearbejdes og heales tidlige traumatiske og svære oplevelser. Indre ressourcer frisættes til en positiv selvfølelse, der opnås større ro, indre styrke og balance i livet.

Børnene er vores vigtigste ressource i verden

Sandplay er særligt givende til børn. Fordybelse og koncentration i samvær med mig som terapeut, skaber rummet til tryghed og ro, så barnet kan bruge det fulde potentiale af sanserne og kreativiteten i sandkasserne. Gennem fantasi og leg udvikles hjernen og den empatiske evne.
Tryghed for barnet skaber balance til, at kunne udnytte sin energi og ressourcer til ny læring. Det giver kraft og energi til forøgelse af selvtilliden. Barnets selvværd forstærkes ved, at barnet føler sig værdsat, anerkendt, har en følelse af at blive ”set” og høre til fællesskabet. Noget vi alle har brug for. Med Sandplay kan barnet gennem legen bearbejde sorg, indre smerte, konflikter og frustrationer.

Børn med særlige udfordringer som autisme, ADHD, sprogvanskeligheder, hjerneskade, handicap m.v. Har særligt brug for at opnå større ro i nervesystemet, få nye strategier, øget kontakt og nærvær til andre samt styrke selvværdet til at takle udfordringer i livet.
Børn inden for normalt området, med udfordringer, der spænder ben for indlæring og trivsel grundet skilsmisse, sygdom, præstationspres eller sociale kompetencer. Kan Sandplay terapi uanset livsvilkår være med til, at skabe healing og udvikling. De fleste børn kan udtrykke sig med sand, figurer, symboler, og kan have svært ved at udtrykke sig sprogligt af forskellige årsager.

Sandplay terapi er i historien oftest anvendt som metode til børn, og har gennem tiden udviklet sig til et redskab, som skaber healing og styrker indre ressourcer til både børn og voksne. Teorien har ophav i den jungianske filosofi og den psykologiske analytiker C.C Jung. Selve metoden Sandplay er udviklet i 1950erne af Schweiziske Dora Kaiff, som var elev hos C.C Jung.

DIT LIV DIT VALG:
Er du motiveret?
Vil du tage ansvar for dit liv?
Bringe dig i kontakt med dig, selv på et dybere plan?
Så kontakt mig for en gratis uforpligtende samtale, hvor vi afstemmer, om et forløb hos Livssind netop vil være det helt rigtig for dig.

Det siger klienterne:

Da jeg startede hos Lenette, kunne jeg hverken se frem eller tilbage i mit liv. Alt var kaos indeni og jeg vidste faktisk ikke, hvordan jeg skulle komme videre derfra. Jeg har hele mit liv haft strategier ift. handle og tankemønstre hensigtsmæssige som uhensigtsmæssige. De har levet lidt deres eget liv fra min underbevidsthed. Jeg har altid været bedst til at handle og agere ud fra mine tanker…. Altså været mest i hovedet og ikke mærket min krop. Da jeg havde været hos Lenette en gang, mærkede jeg allerede hvordan jeg kunne komme ned i kroppen. det har jeg aldrig prøvet – eller tilladt at være klar til før. Det at kunne mærke dybt i kroppen, følelser der bliver forløst, en gråd der stikker så dyb og som pludselig får lov til at komme til overfladen er en fuldstændig forløsning. Alt dette har jeg kun kunnet ift. Lenettes rolige sind og guidning. Jeg ved, hun er lige der ved siden af, og netop det giver mig troen og styrken til, at jeg godt kan give slip indeni og arbejde med det der kommer frem fra det ubevidste. Jeg er der nu, hvor jeg lægger mærke til mine følelser, jeg reflekterer over mine tanker og handlinger, så jeg undgår at havne i kaos og tanker der løber af med mig. Dette takket være den rette guidning til samtale, øvelser og sandplay hos Lenette. Tusind tak Lenette fordi du “fandt” mig da jeg havde allermest brug for det. Jeg er dig evig taknemlig.
- Betinna